11 Ekim 2016 Salı

Aşk Nedir?

Aşk Nedir?
Aşk tanımsız bir şeydir peki neden tanımsız ? Aşkı göremeyiz ,dokunamayız ,tadamayız amma velakin hissederiz sol göğüsümüzün altında hissederiz.Aşk bize birşeyler öğretir nasıl davranıcağımızı ,ne yapacağımızı ,nasıl giyiniceğimizi vs. şeyler.Aşk genellikle güzeldir ama herşeyin bir sonu vardır ister ölüm olsun ister ayrılık. Ölüm bir ayrılık değildir aslında yaşadığımız dünya fani ahirete kavuşacağımız biri olurmu dersiniz? kim bilir neden olmasın. Peki aşk acısı nedir? Aşk acısı tamamıyla aşkdan bağımsız bir şeydir nedeni ise aşk güzel bir şeydir tatlıdır ama acı ismi gibi ap acıdır ve bu aşk değildir acıdır.Aşkın yanı sıra insanlar sadece insanlara aşık olmaz aşk kelimesi çok sevmeyi ifade eder bu bir hayvanda olabilir bir bitkide herşeyden öte aşk Allah ,Kuran-ı Kerim ,Peygamber sevgisidir. Aşk çok hızlıdır gelir geçer ama acısı hep o sol göğsünün altında kalır. Erkekler sol göğsünün altında bir mayın taşır kadın o mayından ayağını çekerse her şey yıkılır kül olur. Kim gelirse gelsin eskisi gibi patlamaz o mayın. Uzun lafın kısası kısa vaadeli aşklar eşittir acı.

5 yorum:

  1. ''Erkekler sol göğsünün altında bir mayın taşır kadın o mayından ayağını çekerse her şey yıkılır kül olur. '' güzel cümle...

    YanıtlaSil
  2. Güzel benzetmeler, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. İnsan öyle bir varlık ki, bir nesneye dahi aşık olabilir. Ama asıl aşk çok sevmektir, Allah'ı ve Peygamber'i (sav) çok sevmektir.

    YanıtlaSil